Lugu sellest kuidas ma Rootsi Kunni tahtsin panna ... järjejutt

Preface, millalgi märtsi alguses 2016
Tartu Maraton 2016 jäi lumepuudusel ära - no täpselt sellel nädalavahetusel ei olnud lund. Enne oli. Pärast ka oli. Närv on must. Treeninud eriti ei ole, närv on ikka must.

Pekki, läheks Vasaloppetile!

Mida rohkem blogisid Vasaloppetist lugesin - seda hullem tundus. Kohalikud sõita ei oska, viimasest grupist startides ei jõuagi finishisse, keppe pannakse pilbasteks nagu kult noort rukkist jne. jne. Kohutav! Õudne üritus!

I Peatükk, 20. märts
Kui tulevase Rootsi Kunni Gustav Ericsson Vasa järele võisid 1520. aastal kaks venda niisama Moras suusad alla panna ja teele asuda (potentsiaalse Kunni järgi võib ju minna kuhu iganes - näiteks sõita Vasaloppetit tagurpidi Morast Sälenisse), siis nüüd on asjad teisiti! Jube möll ja kakelung tuleb läbida, et stardipaik 15 000 hulgas lunastada - soovijaid on nigu sigu!

Niisiis ... pabistan, läpakas süles, juba pool tundi enne kui kell 10.00 regimine algab. Tsekin netti, soojendan näppe, harjutan refreshimist max kiirusega - suudan juba CTRL-F5 klikata rütmiga 4x per sek  - 2 brauseriakent kogu aeg lahti, kui üks peaks kokkujooksma. Kõrval mobla kell sekundeid lugemas.
10h:00m:01s pressin "Vasaloppet Registration" ikooni ... brauser jookseb litaki kokku.
Teine aken, uuesti refresh - regimisleht ees.
Täidan nimi, sünniaeg, email, veelkord email - press "Submit" - accepted! korras!
Teises aknas kohe uuesti sama operatsioon (üksi ei julge ju minna Svenssonite juurde) - "Submit" - accepted! korras! 
Pekki, perenimi läks väikese tähega, uuesti otsast peale kõik sisse - "Submit" - ... rõve serbo-horvaadikeelne sõim "son_of_the_bitch - ei saa regida sama inimest teist korda!!"
Okei, okei jäägu siis väikese tähega.
Kell on 10:02, mul kõik tehtud!
Samal ajal tuleb confirmation emailile "You’ve now booked your place in Vasaloppet 2017 (March 5)". 
Mycke bra! Nüüd jääb oodata vaid uut emaili mingi koodiga, millega saab reaalselt regida. Kurat, kas tõesti õnnestuski??

"When Vasaloppet opened registration for eight of the ten ski races in Vasaloppet's Winter Week 2017 this Sunday morning, two of the races were fully booked immediately. The new couples race Nattvasan was fully booked in 1.5 minutes while Vasaloppet was full after 4 minutes. Over 33,000 participants had registered for the Winter Week 2017 after one hour."
Dziisas, peaks vist kohe ka EuroJackpoti pileti ostma??

I Peatükk, lisa 1, 22. märts
Vasaloppeti regimiskood on olemas - hoian seda e-maili õrnalt! 6 päeva on aega seda kasutada elik siis regida ennast reaalselt sõidule. No okei, teen siis kohe ära.
2013
Kood kõlbab, kõik sujub, hind - 1690SEK ....uuuuuuhhhhh ....sa püha pppppppppeee...ssssseee! Lähes 188 euri!! Ürituse eest, kuhu kõik murdmaasuusatamisega vähegi kokkupuutunud salamahti tahavad minna ja mis on lähes mu elu unistus, aga millest mitte üks inimene midagi positiivset ei räägi.
Oleks ikka pidanud seda Eurolotot vist mängima!
Väriseva käega toksin kredika numbrd sisse - accepted!
"Tack för din anmälan! Good luck with your training!"
Kle mine metsa!

Ongi stardikoht Vasaloppet 2017 maratonile olemas! Tehtud!!

Logistika ja accommodation - no kui keeruline see olla saab??
Toksin booking.com Sälen ja Mora sisse ja ... kõik on reserved!!
Oot midagi läks valesti vist??
Uuesti kuupäevad, õige aasta - 2017 ... eeee äääää mida hekki - kõik on juba bookitud!!
No okei on 3 vaba kohta, lähim tiba üle 100km stardist - nari 2x2m toas, veekauss kannuga pesemiseks, peldikut ei mainita - 2 ööd 250+€ .... aga vaade järvele pidi olema zehr schöön ja saab kasutada grilli!
No sh..t Sherlock!

Ooo ja siis on ilmselt kõik Säleni ja Mora "tädi Maalid" väljarentinud oma toakese või keldri või puukuuri või lehtla. Igal pool narid, narid, narid, Maali ise elab teiselpool kappi, dušš on ... kusagil ... võibolla. WC ka sealsamas ... võibolla. Öö per noss reeglina 500 SEKist ülespoole pluss linad pluss kurat teab veel mis. Nii nummi!!!
Bara bra, tack så mycke!!!! 
... selleks korraks sai vist natuke palju seda Vasaloppetit, terve aasta on veel ju aega!!

II Peatükk, august - kus elada?
Ikka hakkas kummitama, et kuulge kuidagi peaks ikka saama seal Rootsi Kunni maal ju ööbida. Sattusin lehele visitdalarna.se ja seal oli rida majakesi - näiteks selline Blyberg 706. Asus Finishist kuskil 30 kilti Älvdaleni poole elik siis mööda rada üles. Maksis 1400 SEK'i 2 ööd ... mis on raffli 150 euri. elutoa, magamistoa, köögi ja dushiruumiga sisustatud majake kuskil külas - polegi ju üle mõistuse kallis!!
Mõeldud tehtud - 10% sissemaksuks kohe ära ja jaanuaris ülejäänud summa. Kõik toimis - paar nädalat enne Vasaloppetit tüdruk saatis emaili, milles palus külastada kohalikku Tourist Officat, kus seinal oli koodlukuga postkast, kerisin koodi ette, kast avanes, võti koos teejuhatusega oli postkastis. Võtsin. Sõitsin. Kohal.
Maja oli kena rootsi-aegne kergelt renoveeritud. Superluks. Toad olid soojad, duššist tuli soe vesi - mida enamat tahta!! Soovitan!

III Peatükk, november - kuidas starti saada?
Thö plan järgmine - hommikul autoga finishisse (30 kilti), sealt bussipeale, suuskadega finishisse, autosse, ööbimiskohta. Kui keeruline see olla saaks?
Bussipilet - sain ilusa emaili kus räägiti transast. Et kasutage ikka bussi. Ja ostke pilet enne veebist! Proovisin - bussar 5/3 2017 at Vasaloppet, Mora-SälenS 04:00-04.30 .... väljamüüdud!!!
Eeeeee ... aaaaa ... mmmm .... misassja???
4 kuud enne starti on bussipiletid otsas???
Õhtul enne starti
Võtsin paar õlut.
Kulus nädal
Kulus veel üks nädal.

Võtsin õlle ja proovisin uuesti samast kohast osta. Seekord oli pileteid saada.
Natuke jagelemist kredika teemadel - rootslased miskipärast olid kindlad, et mu kaart on varastatud või väärkoheldud - pandi mind põhjalikumaks kontrolliks holdi. Pärast küll vabandati ette-taha, et nii läks.
Aga piletid on olemas!
Miski ei takista meid 5. märtsil olemast Vasaloppeti stardis Säleni lähistel põllul.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar