TAOK rogain 2016 - Sõõru ... + Läänemaa o-MV

8.10.2016
8h
Sääsehirm

Hommikune enesetunne oli suhtkoht nõrk. Eieiei, mitte pohmakat ei olnud, lihtsalt oli nõrk olla. Ja ilm oli kahtlaselt pime. Ja tuul tahtis sead püsti puhuda. Nagu päriselt. Lubas vihma - tuli ka vahepeal.

Eelmine õhtu möödus Kaiu, Pala, Sõõru ja Tuha o-kaarte analüüsides - põhiliselt just metsa läbitavuse osas - rogainikaardil seda ju pole. Lühikokkuvõte oli, et Kaiu järvedest eemal on kõik räme soo ja võss ja sinna ei tasu minna! Voh!

Plaanimisest:

  • Fakt üks - tervet kaarti ei jõua, pool jõuaks. Kuna keskel pole suurt midagi, siis kudapidi pooleks tõmbame? Plaan oli teha kuskil 50+ km reaali elik 40+ km lindu, koefitsienti ei julgenud väiksemaks kui 1,3 panna. Nöör oli 140 senti.
  • Fakt kaks - kagunurk tundus jube reljeefipudru, sinna ei lähe, edelas on jõetagune soo ... vist, sinna ka ei lähe. Kaiu juures pidi ilus mets olema, sinna läheme. Aga kas alguses või lõpus?
  • Järeldus üks - võtame kaardist ülemise poole puhtaks, alustame Kaiust ... 
  • Järeldus kaks - eee nagu ei suju hästi Kaiust alustamine! Ülaservas on kuidagi ebamugav läänt ja idat ühendada ... aga alustaks lõunasse ja siis idast üles, läände ja keskelt tagasi. Ja siis vaatab.

Nii jäänudki. Peab ütlema, et väga hea plaan sai! Ja me suutsime plaani täpselt teoks teha - mis on ka äraütlemata tubli saavutus ma leian!

GPS träkk
KP23-31 olid lihtsad ja pandavad. 42'e otsustasime minna lõunast - no absoluutselt mitte mingit rada ei olnud - ülepea nõgesed ja putked. Võibolla ülemisel sihil oli parem? Panimegi peatselt metsa ära, seal tundus see sumpamine vähe lihtsam. 46 ja 51 oli ikka räme võss ja porr. Kollased asjad olid ... no kohati mitte väga kollased. Vitsasid kasvas nii tihedalt, et oli ikka tegemist pugemisega.

Kohe täitsa meeldiv oli peale KP51 teel joosta, no kohe mõnus. Ausalt! Piilusin KP48't ka, aga ... ei öelnud kõvasti midagi. Hoiame plaani!!! Tempo keris vahepeal allapoole kui 6min/km, täitsa hea oli kohe joosta!

KP40 juures tekitas segadust reljeefiring punnist lõunas. Ootasin mäge aga sattusin miski lombi äärde???? No ei saa veel olla see soo ju? Mis asi see on? Miks ei ole mäge?? Mingil hetkel märkasin, et tõesti, miski imepisike langujoon oli ka ikka kaardil. Muuseas üsna mitmes kohas ma ei saanud aru, kuidaspidi see tõus nüüd on.

KP32 minnes tekkis pisike segadus kahe sihijupiga, mis nagu olid ja samas nagu ei olnud ka. Tõttajad üritasid vastupidises suunas murda, korraks väike diskussioon teemal "aa kus me täpsemalt oleme" ... mõlemal oli oma arvamus ja kumbki polnud päris täpne :-)
Muidu olid kirde KP'de juures juba kenad lohad sissejoostud ja lagedatel aitas vastutulev rahvamass täpselt asukohta aimata. KP59 juures oli ikka hjuuuudz mägi. Kaardipealt vaadates ei tundunudki nii kõrge, kui reaalselt oli :-)

4h/27km oli tehtud ja aeg sissevohmida üks võileib. Teeme seda käigupealt, sest ikka parasjagu jahe ja märg on. VanaTallinn oleks ka vägagi marjaks ärakulunud, aga ... polnud võtta :-(
Küll aga oli Speedcrossist võtta kivi - kuidas saab tossu sisse kivi, kui tossudel on bahillid peal?
Aga kuidas saab piruka sisse moos?

Edasi järgnes pikem träkk teedel ja rajakestel, mis KP22 ja 36 vahel oli ikka kole porr ja võss ja räga. Sajaga. Aga läbi murdsime! Paar korda õnnestus ikka kraavide ületamisel ka reiteni porri karata - ei olnud seda pauerit jalgades, et piisavalt pikk hüpe teha. Või tüdrukut aidata :-(
KP35 otsustasime korra vahelejätta - no et jääb kõrvale. Õnneks kümmekond mintsi hiljem saime aru, et "järgi plaani, saagu mis saab!!" Ja võtsime selle ära. Lihtne punn oli.

KP44-56 oli ilus loha, isegi kraavidele olid palgid peale tõstetud ... ilmselt Ets ja Co, kes meile vahetult enne seda vastu tulid. Täname, täname!! :-)

KP44-52 oli miski error kaardis. GPS träki järgi tulime mööda raiesmiku serva, kus paremal oli lage ja vasakul paks mets - kaardil on täpselt vastupidi - müstika! Ega ma seal aru ei saanud jah, kus me oleme, aga suund oli teada ja tuli minna, vahet pole, mis kaart ütleb.

Lõpp oli paras jooksmine, jalad olid valusad ja kanged, aga kannatasin, kannatasin, kannatasin. Ain tuleb enne KP52 vastu - ei tundu üldse väsinud, täitsa hull loom!! Mina olen küll täiesti kandiline juba, Cocacola aitab hästi, muud ei taha. Merka muidugi vohmib kanachipse sisse :-)

Kui veel kuskil KP52 juures oli mõte, et meil vist jääb aega üle ja mida veel krahmata - no järsku KP26? Siis KP43 juures oli mul selge, et üle ei jää midagi. Või no kui tõesti, siis võiks kaaluda KP21??
Maanteel Sõõru poole olid mul jalad nii kanged ja valusad, et ainuke mõte oli saaks_see_kurat_juba_läbi!! Aga käia pole aega! Ega me sisuliselt teedel ei kõndinudki. Tempot tuleb hoida!
Sihi otsas enne finishit veel mõtlesime, et kas KP21 oleks pandav? Jäänud oli alla 15 mintsi ja ilmselgelt ei oleks jõudnud. 2 silma ei olnud ka piisavalt ahvatlev.

Finish!
See 8 ja rohkem tundi rogaini ikka sobib meile hulka paremini - ei jookse ennast nii hapnikuvõlga ja madalama tempo pealt jaksab pingutada rohkem, kauem ja on emotsionaalselt kergem.

Tulemused (veebis):
aeg: 7:52.38
94 silma
22. koht (sega 9!!!) Oleme ise ka rõõmsalt üllatunud :-)

Tulemuseks 52,2km reaali; 39,5km lindu
Ei ole paha, ei ole üldse paha!!!!

Konkurendid ja korüfeed tegid täna ridamisi tulemusi:
Ain ja Õnnevalem - 1. koht!!! Hullud ikka nooh!!
Ets ja Spordilinn - 7. koht!! Ka täitsa segaseks läinud!!
Tõttajad - sega 25. koht
Ago ja Kawe - üld 87. koht
Alar ja EE/Twelve Points - lõpetas 6,5 tunni peal
jne.

***********************

9.10.2016 Läänemaa o-MV
Piirsalu

Olin ennast mingi mõtte ajel reganud - MEES on ju kõikvõimas!! - aga otsustasin, et kui jalad hommikul endiselt sigavalusad on, siis ei lähe.
Öösel magada sai ainult ibukaga, hommikupoole määrisin koivad veel magneesiumsalviga sisse, ikka tahtsin õudselt minna sinna MV'le. Hommikul .... no polnudki kõige hullem.

Rada 18kp ja 6,3 km.
M40

Start - peale esimest punni sain aru, et põlved on jube valusad.
Peale kolmandat punni sain aru, et põlved ei lähe kriipsugi paremaks, ainult valusamaks ja sisuliselt ma ikka jooksusamme väga teha ei saa. Teel oli eriti kehva. Ibukat ka polnud tasku pannud.
Kuna joosta ei saa, siis puudub põhjus minna mööda teed kiirema edenemise nimel - panin siis sirgelt suunda punktist punkti. Enam-vähem sujus kuni ...
.... kuni 11. punktiga (KP41) panin jõhkralt puusse. Ilmselt olin veel eilse 30K kaardi lummuses ja ei saanud aru, et kui künkakesed 10K kaardil on kõrvuti, siis maastikul on need ka ... no täiesti kõrvuti! Olin veidi vale künka juures ka rabasoonel ja panin ikka uhkelt orbiidile! Korduvalt! Mingil hetkel ei saanud enam üldse aru, kust suunast ma peaks midagi otsima - kõik oli ühtlane võss ja räga.
Jah, loobumismõtted keerlesid mu peas.

Mõtlesin et lähen korra veel sinna sootriibule ja tulen rahulikult uuesti. Seisin jälle täpselt samas kohas, kust oma seiklemist alustasin ja ... aga järsku ma pole õige künka kõrval??
Milline suurepärane idee võib inimesel vahel tulla!! Astusin paarkümmend sammu vasakule ja ... imelihtne punkt!!
Esimesed võtsid KP 2 mintsa ringis, mul kulus üle 18 mintsi. Võimas!!

Edasi läks longates ja suunda murdes nii ja naa, selliseid poolemintsaseid elik veidi möödaminemise vigu kogunes lähes iga KP'ga. Aga tegin lõpuni - kohtunikud kerisid nööre kokku - ....
.... ja saavutasin teenitult igati auväärse viimase koha.

Aeg: 1:36.58, kaotus esimesele ligi 40 mintsa.

On küll jah natuke piinlik! Päriselt ka!

***********************

18. oktoobril toimus OK Okas Läänemaa päevakute autasustamine. Mingil seletamatul kombel (ilmselt olen olnud usin) õnnestus mul näpsata M40 klassis suisa esikoht 710 silmaga.

Järgmisel aastal peaks proovima M21 klassi mulle tundub.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar